27/12/10

Rostre

Va llevar-se i, com cada dia, es disposava a mirar-se al mirall per calcular quants dies de rostre li quedaven. Ja feia unes setmanes que J va adonar-se que la seva cara patia alguna mena de transformació, però no sabia ben bé el què. Al principi van ser les arrugues, que van desaparèixer en qüestió de pocs dies. D'això no se'n va preocupar, el contrari, va ser motiu de celebració i tot, no tothom pot dir que rejoveneix per art de màgia. Les seves amigues, envejoses, intentaven fer-li treure quina crema reafirmant feia servir, on l'havia comprada, i fins i tot especulaven amb la idea de la cirurgia estètica. En feien mofa també. Però ella se'n feia un fart de repetir que no era pas cap cosmètic, i encara menys cap operació amb bisturí. El que no li va fer tanta gràcia va ser perdre el color de pell. Va començar a agafar un to blanquinós, força malaltís. De seguida va anar a veure un metge especialista en problemes d'epidermis, però no va saber-ne dir cap resultat, només va donar-li la recepta universal: uns dies de repòs, règim estricte, i beure molta aigua. La solució del metge, però, no va ser útil, J va continuar perdent rostre, doncs ja no eren les arrugues ni la tonalitat de la pell, ara ja li minvaven les faccions, adoptant una forma llisa i homogènia. Ja no es podia distingir a simple vista de quina persona es tractava. A l'oficina tenia problemes perquè els altres treballadors la tractessin com a J i no com una nova empleada. Tot va anar adquirint un caire depriment, en una progressiva pèrdua d'integritat d'un mateix. Així que el problema físic va esdevenir també psíquic. A contracor, per l'experiència anterior amb la metodologia del metge, va anar a veure un psicòleg, recomanat per un familiar. Aquest cop tampoc va obtenir cap mena de satisfacció ni explicació del què li estava passant. Però aquell dia, quan va llevar-se per prosseguir amb la rutina de l'avaluació facial, ja no va poder. Va perdre fins i tot els ulls. Quan es disposava a cridar a causa de la ràbia profunda que li va provocar aquest fet, va adonar-se que la boca li havia desaparegut. Tenia unes ganes boges de plorar, però clarament, no va poder. Per molta gana que tingués tampoc podia menjar. Va pensar que, tard o d'hora, el nas també li desapareixeria, i llavors no podria ni respirar. Aquest fet l'aterrava, no podia ni imaginar-se com seria morir ofegada per ella mateixa.

25/12/10

Toxic man II

Good day for circumcision, Jew.

13/12/10

Toxic man

It's an ecological disaster, Sir.

28/11/10

Manel - Pla quinquennal

19/11/10

Quim Monzó, "Olé" (1992)

"Des de l'inici de l'època de vacances, a la premsa britànica apareix un anunci en el qual es veu un toro a tot color, de genolls. Alça el cap, té set banderilles clavades, i és evident que el torero ja hi ha entrat a matar i ha fallat, perquè ara se li acosta per darrere amb el punyal a la mà per rematar-lo. El titular diu: Encara és més repugnant, quan ho veus en carn viva. I el text: Per torturar un toro fins a la mort, fan falta uns vint minuts. Qui comença és el picador, que li clava al coll una llança amb la punta d'acer. Ho fa per debilitar els músculs del coll del toro. Tot seguit arriben els banderillers. Continuen la feina del picador i incrusten al coll del toro sis punxes amb pues (o banderilles). El pes de les banderilles és prou per assegurar-se que, cada cop que l'animal es mou, les punxes li esqueixin la carn. Finalment, el torero entra a la plaça. La seva feina és enfonsar una espasa llarga i corbada al cor del toro, per matar-lo. Generalment, l'espasa no encerta el cor i el torero li ha de trencar la medul·la espinal amb un punyal. Això li provoca la paràlisi, i després la mort per asfíxia. Per què ho fan? Per la raó trista i simple que hi ha gent que vol veure-ho. Són gent que no haurien d'anar a veure una corrida de toros. El que haurien d'anar a veure és el metge. Tot seguit, l'eslògan -Si aneu a Espanya, no aneu a les corrides de toros.- i els anagrames de les associacions protectores d'animals que el patrocinen.
A mi tant se me'n dóna, si maten toros o no. No tinc cap estima especial ni pels toros ni pels toreros. Tant me fa. Però pels que estan en contra les corrides la idea és encertadíssima. Res no pot fer més mal a les corrides que la pèrdua dels clients principals: els turistes. És innegable que cada cop hi ha menys aficionats de debò. Una mica com passa amb l'òpera, els seguidors d'aquest espectacle ja són minoria. També igual que amb l'òpera, n'hi ha que realment els agrada i n'hi ha que hi van per esnobisme: perquè, com que és un art en decadència, en segons quins ambients ara es porta, això de dir que t'agraden les corrides de toros. Cap prova millor d'això que el fet que hi hagi una relacions públiques especialitzada a promocionar actes moderns, Núria Garcés, que es dedica durant la setmana a buscar famosos que hi vulguin anar el diumenge, a la plaça, per figurar, a veure si aquest toc entre esnob, prestigiós, i mig intel·lectual fa que algun altre indígena s'hi apunti.
Tot això vol dir que la cosa dels toros s'esllangueix inevitablement. La canalla té altres diversions que l'apassionen: el futbol, la tele, les discoteques... Comparat amb qualsevol d'aquests espectacles, el dels toros hi té poc a fer. Com reconeixen alguns toreros, sort que els queda el sud de França. I l'innegable arrelament relatiu de la festa taurina en aquelles terres podria ser motiu d'un estudi sociològic i polític interessant, d'afirmació diferencial cap al nord, cap a la Frància de què parlava Robert Lafont.
La iniciativa de les societats protectores d'animals britàniques és intel·ligent. Si un nombre prou elevat de turistes britànics en segueixen el consell i deixen d'anar-hi, és indubtable que altres protectores d'animals d'altres Estats faran el mateix. I si el turistam no va als toros, en pocs anys totes les places, com a mínim les catalanes, tancades."

18/11/10

La fórmula secreta del Dr. Kumann

En primícia, us mostro un curt d'animació stop-motion en què vaig participar durant el curs passat. No el podia ensenyar abans ja que estava preseleccionat per Subtravelling (els curts que es passen al Metro), però al final no ens han agafat. Espero que us agradi!

5/11/10

Què passaria... III

Si el gran serial català de TV3, "El cor de la ciutat", hagues tingut més ull comercial, i haguessin creat videojocs amb els personatges més estimats? Aquí en tindríem un exemple amb un dels que més simpaties desperta a la majoria, en Narcís:

1/11/10

Línies per Tots Sants

La trobada nocturna
acompanyada de joia
i d'amistat, les cançons
que uneixen i ens
fan rebifar l'esperit,
les tradicions, les
xerrades i les copes,
els moments compartits
amb la consciència
que romandran per
sempre, el caliu dels
companys reunits a taula
i el brindis perquè
la flama cremi ben
ardent any rere any.

La vida, que ens dóna
tant i també ens en
pren, ben compartida
amb qui el cor ens
guia, és or i
glòria, amor
i pau.

28/10/10

Què passaria... II

Si les rodes de premsa de Louis Van Gaal tinguessin el seu propi fil musical? Aquí en teniu un exemple:

26/10/10

Què passaria...

Si El Fary hagués planejat una gira per les fredes terres russes? Ningú ho sap, probablement no el coneix ningú a Rússia. Però si hagués fet l'esforç de regalar concerts als sorpresos oients de l'estepa, almenys haguessin fet l'honor de crear cartells publicitaris tal com aquest, al més pur estil Rodtxenko:


P.D: Amb aquesta entrada estreno la secció "Què passaria...?", estigueu atents a properes actualitzacions

7/9/10

114678201008960

Alarma, llum vermell, pampallugues. Fusió neutral, equilibri perplex. Galàxies simbiòtiques orbitant sense rumb. Dos-cents Sols en combustió desmesurada, cicle locomotor que defalleix en el seu propi engranatge místic. Inici instantani d'un procés mil·lenari, condicionant aspectes congruents dels visitants hidroelèctrics. Orifici còsmic, llum llunyana, arquetips d'una visió telescòpica. Prisma rotatori de guspires infraroges, rutes traçades mitjançant objectes voladors no identificats. Morfemes substantius de codis generals mecanitzats. Sons indefinidament catastròfics, meteorits incandescents rutilants. Planeta desèrtic, pols oxigenada.

30/6/10

Robot mafiós indignat


Aquest no és el mític robot que podem trobar a la màfia, no. Aquest està indignat. Bé, indignadíssim. Com molta gent jove, cobra mil euros al mes, és mileurista. No arriba a final de mes, ja que entre electricitat, oli pels engranatges, i alguna que altra peça per renovar l'estructura, s'escura bastant la butxaca, la veritat. Ha convocat unes quantes manifestacions, sense obtenir-ne resultats. Ha parlat amb el cap de la màfia, cosa bastant perillosa i respectable, per què li apugi el sou, i n'ha sortit viu de l'experiència. Però no ha aconseguit res.

Està indignadíssim.

5/6/10

Vocabulari "pandilleril"

10/5/10

The time machine

Qui pogués disposar d'una màquina del temps, canviaria tot allò que després algú altre voldria tornar a canviar.

7/5/10

Estrena a la vista!

Estimats amics, us convoco a tots a l'estrena de la sèrie animada Man in the dark, creada per un servidor, i que espero que us agradi! La podeu trobar a: http://mitdserie.blogspot.com

28/4/10

Som-hi!

4/4/10

Back again

Retrobar-se amb un mateix tant fugaçment, tant inesperadament, en tan sols unes mil·lèsimes de segon, en un espai-temps improvitzat, fruit de l'atzar, és cosa de genialitats. Petits mecanismes que s'accionen quan les variables adequades indiquen les accions i posteriors reaccions que et porten al que serà el retrobament amb un "tu" anterior el qual havies donat per perdut, i gairebé per mort.
I tornar a creure amb un mateix, sempre és motiu de celebració.

Man in the dark is back again

1/2/10

Esperança

Estàs encarat, pixel
a pixel amb el teu
futur immediat de
futeses i malalts.
Una generació que
creix sense camí
ni metes, ni cap
somni de valor.
Xarxes sobre la
societat, teclats,
lletres, plasma
i pura ansietat.
Formigues que
avancen per un
camí forçat, on
gairebé ningú
se n'adona
quan en trepitja
alguna, ni falta
que fa, ja està.
Quan ens adonarem
que se'ns està
anant de les mans,
fora de sentit
i de tot tipus
de control, fora
de lloc, de ritme,
de mentalitat?
No tenim temps,
ens el prenen i
el perdem més
que el gaudim.
S'acaba, tot
s'acaba. Baixen
el teló, tanquen
els llums. Fi.


19/1/10

Introspecció retroactiva al segle XXI

Premeu la imatge per veure en gran

5/1/10

Introducció a la música electrònica

www.mariopaintcomposer.net

descàrrega gratuïta: www.unfungames.com